Isten hozta weblapunkon!
 

Új toronyórát kap a pestújhelyi templom

(Frissítve: 2017. február 23.)
  A tervek szerint március 25-én délután öt órakor áldja meg Molnár Béla plébános a Keresztelő Szent János-templom új „toronydíszét”. A Taksonyban, Kapui Gyulához mester által készített szerkezet gyönyörű látványt nyújt majd a 2x2 méteres számlapjával. A mutatók és a sarokdíszek arany színben pompáznak, így a világoskék, a sötétkék, a fehér és a fekete háttérfelületen egyaránt jól látszik majd a pontos idő.

  A helyi közösség gyűjtéséből megvalósuló szerkezetet központi, elektronikus motor hajtja, pontosságáról távvezérlés gondoskodik. László Tamás országgyűlési képviselő reményei szerint a templomi ünnepi programot követően a kerületben élők egy szerény agape keretében közösen csodálhatják meg majd a kivilágított órát a pestújhelyi éjszakában.

  Három évvel ezelőtt, amikor kívül–belül megszépült a templom, lakossági kérésre és Molnár Béla atya kezdeményezésére az önkormányzat felújította a templom mellett álló leromlott állapotú játszóteret is. Az egykor szebb napokat látott tér idővel balesetveszélyessé vált, a játékok nagy része hiányzott vagy sérült volt, így valóban ráfért a felújítás. Most a toronyórával tovább szépül Pestújhely lelki és közösségi központja.

Fotó: Kapui Gyula
Forrá: E.B.Levél a lapgazdának!