Isten hozta weblapunkon!
 

Felavatták az új órát Pestújhelyen

(Frissítve: 2017. március 28.)
  Szeretettel várt minden érdeklődőt a XV. kerületi Órakör március 25-én délután a Pestújhelyi térre, ugyanis akkor avatták fel a Keresztelő Szent János Templom közadakozásból elkészített és felszerelt toronyóráját. A megáldást követően, amelyet Molnár Béla plébános végzett, Malek Andrea és Malek Miklós, valamint zenész barátaik adtak templomi koncertet.

  Az új pestújhelyi toronyóra Kapui Gyula órásmester műve. A zománcozott számlapok kék alapszíne igazodik az épület szinte ferences egyszerűségű olasz neogótikus stílusához. A kétszer–kétméteres felületű szerkezetet sötétedés után megvilágítják, így már messziről felhívja a templomra a figyelmet. Az órát a harangokkal is összekötik, így a pontos időt nemcsak a szép számlap, hanem a harangzúgás is jelzi majd.

  Három évvel ezelőtt, amikor kívül–belül megszépült a templom, lakossági kérésre és Molnár Béla plébános kezdeményezésére az önkormányzat felújította a templom mellett álló leromlott állapotú játszóteret is. Az egykor szebb napokat látott tér idővel balesetveszélyessé vált, a játékok nagy része hiányzott vagy sérült volt, így valóban ráfért a felújítás. Most a toronyórával tovább szépült Pestújhely lelki és közösségi központja.

Az eseményhez kapcsolódó felvételek a Galéria rovatunkban tekinthetők meg!

Fotó: Nagy Botond/XV Média és Bruzák Noémi/MTI
Forrás: XV Média


Új toronyórát kap a pestújhelyi templom

(Frissítve: 2017. február 23.)
  A tervek szerint március 25-én délután öt órakor áldja meg Molnár Béla plébános a Keresztelő Szent János-templom új „toronydíszét”. A Taksonyban, Kapui Gyulához mester által készített szerkezet gyönyörű látványt nyújt majd a 2x2 méteres számlapjával. A mutatók és a sarokdíszek arany színben pompáznak, így a világoskék, a sötétkék, a fehér és a fekete háttérfelületen egyaránt jól látszik majd a pontos idő.

  A helyi közösség gyűjtéséből megvalósuló szerkezetet központi, elektronikus motor hajtja, pontosságáról távvezérlés gondoskodik. László Tamás országgyűlési képviselő reményei szerint a templomi ünnepi programot követően a kerületben élők egy szerény agape keretében közösen csodálhatják meg majd a kivilágított órát a pestújhelyi éjszakában.

  Három évvel ezelőtt, amikor kívül–belül megszépült a templom, lakossági kérésre és Molnár Béla atya kezdeményezésére az önkormányzat felújította a templom mellett álló leromlott állapotú játszóteret is. Az egykor szebb napokat látott tér idővel balesetveszélyessé vált, a játékok nagy része hiányzott vagy sérült volt, így valóban ráfért a felújítás. Most a toronyórával tovább szépül Pestújhely lelki és közösségi központja.

Fotó: Kapui Gyula
Forrá: E.B.Levél a lapgazdának!