Isten hozta weblapunkon!
 

Képzés házascsoportok részére

(Frissítve: 2017. január 24.)
  Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Családreferatúrája ebben az évben is meghirdeti, immáron hatodik alkalommal a "Gyűrűskönyv" elnevezésű programját induló, vagy már működő házas-csoportok számára. A képzés az átgondolt, tudatos, jól szervezett és örömteli közösségi életet szolgálja.

  A program keretében öt alkalommal találkoznak az érdeklődők, amikor gyakorlati módon dolgozzák fel a Családreferatúra által összeállított Gyűrűskönyv témáit, a hatodik alkalommal pedig egy felülvizsgálat, „szupervízió” keretében konkrét közösségi helyzeteket tekintenek át. A témakörök között szerepel többek között a megszólítás, az első találkozó szervezése, az igények fölmérése, a közösé célok, keretek meghatározása, közösségvezetési kérdések, a találkozók témáinak kialakítása valamint kommunikációs gyakorlatok és a nehéz helyzetek kezelése. A szervezési, vezetési és módszertani ismeretek a szervezők tapasztalata szerint tartalmasabbá tehetik későbbiekben a plébániai házas-csoportok programjait, így az egész közösség életét.

  A képzésre Óbudán, a Szent József Házban (Budapest III., Kórház u. 37.) kerül sor. Megközelítés: 1-es villamos, 9-es, 29-es, 109-es busz Flórián megálló, az épület a Flórián áruház mögött, a piac mellett található. Időpontok: február 17., március 3., március 10., április 7., április 21. (18,00-21.00- ig) Az ingyenes programra február 10-ig várják a jelentkezést a pasztoral@katolikus.hu e-mail címen.

  Ismeretes, hogy tavaly házaspárok százai vettek részt a Családreferatúra „Szakíts, ha mersz, a hétköznapokkal!” címmel indult kezdeményezésében. Az élményprogram záró eseményén június 12-én Erdő Péter bíboros köszöntötte a párokat Budapesten, a Szent Margit Gimnáziumban. A pünkösdvasárnap indult program kettesben, csak egymásra figyelve eltöltött időre adott lehetőséget és formát házaspároknak, s ezáltal járult hozzá a házastársi kapcsolatuk felfrissítéséhez, megerősödéséhez, új lendületet adva a hétköznapokhoz. A szervezők remélik, hogy az mostani képzés megerősíti a plébániákon működő házas-csoportokat és elősegíti, hogy azok is erőteljesebben bekapcsolódjanak a közösségi életbe, akik részt vettek a tavalyi nagysikerű kezdeményezésben.

Fotó: Pexels.com
Forrás: EBLevél a lapgazdának!