Isten hozta weblapunkon!
 

Bíborosi mise a Lehel téri templomban

(Frissítve: 2017. október 1.)
  Erdő Péter bíboros, prímás október 1-jén személyesen látogatott el a Lehel téri Szent Margit templomba, hogy együtt imádkozzon híveivel az új plébániai kormányzó, Monostori László atya szolgálatának megkezdése alkalmából.

Az eseményhez kapcsolódó felvételek a Galéria rovatunkban tekinthetők meg!

  A templomajtónak nyitva kell lennie, mert van rá igény, ezért a fővárosban a Lehel téri Szent Margit-templom napközben is nyitva lesz - mondta Monostori László plébániai kormányzó vasárnap az M1 aktuális csatornán.
  Kifejtette, a templom forgalmas helyen van, mellette lesz majd november 4-étől az átszállási lehetőség a metró és a pótló buszok között. Becslések szerint napi félmillió ember fordul majd meg itt, és ha csak minden ezredik megy a templomba, az is napi ötszáz látogatót jelent.
  Monostori László hangsúlyozta: hívőket és nem hívőket egyaránt várnak megpihenni, elcsendesedni.

Fotó: Mészáros Attila/Lehel tér
Forrás: MTI
Bíborosi mise és új nyitva tartás a Lehel téri templomban

(Frissítve: 2017. szeptember 29.)
  Erdő Péter bíboros, prímás október 1-jén személyesen látogat el a Lehel téri Szent Margit templomba, hogy együtt imádkozzon híveivel az új plébániai kormányzó, Monostori László atya szolgálatának megkezdése alkalmából.

  A Lehel téri templom az elmúlt évben Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő egyházközségévé nőtte ki magát. Az elsőáldozó gyermekek száma megnégyszereződött, a bérmálkozó fiatalok pedig tavasszal háromszor annyian voltak, mint az elmúlt időszakban. Az eddigi összesen hat vasárnapi szentmise mellett – a nagy igényre való tekintettel – szeptember közepe óta egy hetedik, könnyűzenei szolgálattal kísért szentmise is bevezetésre került 19.30 órai kezdettel, mely igen népszerű a fiatalok körében: már az első fél nyolcas misére is több mint százötven fiatal volt kíváncsi, számuk pedig vasárnapról vasárnapra nő.

  A Lehel téri templom igen forgalmas helyen található, ezért napközben sokan betérnek imádkozni, elcsendesedni vagy egyszerűen csak megpihenni, nézelődni. A templom eddig kizárólag a szentmisék ideje alatt volt látogatható, ám ez október 1-től megváltozik, és egész napos nyitva tartással várják a betérőket. Ez azért is fontos, mert a BKK a tervek szerint november közepén megkezdi az M3 Metró felújítási munkálatait, és éppen a Lehel téri templom mellett biztosít majd átszállási lehetőséget a metró és a pótló buszok között, ezáltal napi többszázezer ember fog elhaladni a templom mellett. A templom kapui nyitva fognak állni az utazók előtt is, akik akár üzemzavar vagy rossz időjárás esetén is megpihenhetnek, erőt gyűjthetnek a templom padjaiban, és lelkileg feltöltődve folytathatják útjukat.

  A Lehel téri templomban vasárnaponként Ruppert József piarista szerzetes, Dr. Monostori László plébániai kormányzó, Dr. Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkára, lazarista szerzetesek és Lakatos Bence káplán atya prédikációi hallhatók.

  Erdő Péter bíboros október 1-jén az ünnepi szentmisét 10.30 órai kezdettel mutatja be a Lehel téri templomban.

Forrás: E.B.Levél a lapgazdának!