Isten hozta weblapunkon!
 

Kötetlen találkozón vettek részt a magyarországi egyházak vezetői az USA budapesti nagykövetségén

(Frissítve: 2017. szeptember 27.)
  Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője, David J. Kostelancik szeptember 25-én informális találkozón látta vendégül a magyarországi egyházak és vallási közösségek vezetőit, köztük Erdő Péter bíborost, prímást, esztergom-budapesti érseket.

  A reggelivel egybekötött találkozó lehetőséget nyújtott a résztvevőknek arra, hogy áttekintsék a vallásszabadság helyzetét az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon, valamint hogy megbeszéljék a különböző vallási közösségek együttműködésének lehetőségeit, és azt, hogyan tudná az amerikai nagykövetség támogatni a vallásszabadság és a vallások közötti párbeszéd előmozdítását hazánkban.

  A találkozón részt vett Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház egyházelnöke, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke és Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke is.

Fotó: Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége Facebook-oldala
Forrás: Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége/Magyar KurírLevél a lapgazdának!