Isten hozta weblapunkon!
 

Erdő Péter: Mária a krisztusi megváltásban részesülő, megújuló emberiség édesanyja

(Frissítve: 2017. augusztus 15.)
  Szűz Mária mennybevételének ünnepén, augusztus 15-én Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatott be szentmisét Esztergomban, a Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban.

Az elhangzott szentbeszéd elolvasható Beszédek rovatunkban.

  Az ünnepi szentmisét követően Erdő Péter bíboros megáldotta a debreceni virágkarneválra készített Szent Koronát ábrázoló virágkocsit, illetve Debrecen és Esztergom város közös virágkocsiját. Romanek Etelka Esztergom polgármestere meghívására az ünnepségen részt vett Széles Diána Debrecen alpolgármestere és Bódor Edit, a debreceni virágkarnevál főszervezője is.

  A Szent Korona a magyarok legfontosabb nemzeti ereklyéje, a magyar államiság jelképe. Az augusztus 20-i debreceni karneváli menetben kiemelt helyet kap a koronát megmintázó kompozíció, amin a koronázási jelvények – az országalma és a jogar – is látható.

  A 2009-es, 40. Debreceni Virágkarnevál óta hagyomány, hogy a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi más magyarországi és határon túli városokba is ellátogat mielőtt Debrecenbe érkezik. Idén a Hortobágyi Lovasnapokon és Esztergomban járt eddig a kompozíció, a virágkarnevált követően pedig a Budapestre, a Nemzeti Vágta programra is elviszik.

  Széles Diána alpolgármester beszédében elmondta, felemelő volt, hogy debreceniként részt venhetet és együtt énekelhette a Himnuszt az esztergomi katolikusokkal. Kiemelte: nagyon fontos kulturális kapcsolat alakult ki Esztergom és Debrecen között, amelynek megkoronázása, hogy idén közös virágkocsit is indít a két város a virágkarneválon.Fotó: E.B.; MTI
Forrás: Magyar Kurír, MTI, Debreceni Polgármesteri Hivatal SajtószolgálatLevél a lapgazdának!