Isten hozta weblapunkon!
 

Megalakult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő társadalmi bizottság

(Frissítve: 2017. június 15.)
  Megalakult a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő társadalmi bizottság. A testületet, amely csütörtök este Budapesten, a Prímási Palotában tartotta alakuló ülését, Erdő Péter bíboros, prímás hívta életre, elnöke Áder János köztársasági elnök.

  A bizottság tagjai mások mellett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, Darák Péter, a Kúria elnöke, Tarlós István főpolgármester, Pintér Sándor belügyminiszter, Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

  Erdő Péter a tanácskozás után az MTI-nek elmondta: a politikusokból, közéleti szereplőkből, tudósokból, a gazdasági élet képviselőiből és művészekből álló testület feladata lesz elősegíteni, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus az egész társadalmat megszólítsa.

  Kiemelte: fontos, hogy a hitéleti programok mellett színvonalas tudományos, művészeti, kulturális rendezvények is legyenek már a kongresszust előkészítő időszakban és az egyhetes rendezvény idején is.

  "Szeretnénk megmutatni, hogy a hitünk kihat az egész életünkre, szebbé, értékesebbé teszi azt" - fogalmazott a bíboros. Kitért arra: a kongresszusra a világ minden pontjáról érkező hívők "vallásos lelkülettel jönnek" majd, de azért a várost is szeretnék megismerni, így Budapestnek a kongresszus jó lehetőség lesz a bemutatkozásra.

  A Jézus Krisztust hirdető és ünneplő egyhetes kongresszust négyévente rendezik meg. Budapest 2020-ban második alkalommal ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten megtartott 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró, a Hősök terén bemutatott szentmiséjén félmillió hívő vett részt. A 2020-as, 52. kongresszus helyszínét Ferenc pápa jelölte ki 2016-ban a Fülöp-szigeteki Cebuban tartott találkozón.

Fotó és forrás: MTILevél a lapgazdának!