Isten hozta weblapunkon!
 

Korábbi híreink:

Szövött idők – Hegyi Ibolya kárpitművész emlékkiállítása az esztergomi Keresztény Múzeumban

A hír frissítve: 2017.03.29.

  Március 25-én, szombaton nyílt meg a gyűjtemény idei első időszaki kiállítása Hegyi Ibolya kárpitművész alkotásaiból.

Fotó: Mudrák Attila
Forrás: Keresztény Múzeum (Esztergom)

Tovább!


Angyalföldiek zarándoklata Fatimában

A hír frissítve: 2017.03.24.

  A budapest-angyalföldi Szent Mihály-plébánia szervezésében, Kovács Zoltán plébános vezetésével március közepén egy tizenhét fős csoport zarándoklaton vett részt Fatimában, a jelenések 100. évfordulója alkalmából.

Forrás és fotó: Angyalföldi Szent Mihály Plébánia

Tovább!


Nemzeti emlékhellyé avatták a Várhegyet és a Vízivárost szombaton

A hír frissítve: 2017.03.24.

  Szombaton tartja Esztergom, az Esztergom-Budapest Főegyházmegye, a Magyar Nemzeti Múzeum Vármúzeuma és a Nemzeti Örökségi Intézet a Várhegy és Víziváros nemzeti emlékhellyé nyilvánításának avató ünnepségét.

Forrás: infoesztergom.hu

Tovább!


Hegyvidéki találkozások Árkay Bertalannal

A hír frissítve: 2017.03.24.

  A modern magyar építészet egyik úttörőjeként tartjuk számon Árkay Bertalant, akire két alkalomból is emlékeztünk tavaly: 115 éve született és 45 éve halt meg. Kimagasló műve az édesapjával közösen alkotott Városmajori Jézus Szíve Plébániatemplom. Életpályáját ezúttal leginkább XII. kerületi kötődéseit kiemelve tekintjük át.

Forrás: Beöthy Mária/Hegyvidék Lapkiadó/E.B.

Tovább!


Kiállítás a 90 éves pestújhelyi templomról

A hír frissítve: 2017.03.24.

  Fotótárlat nyílt Pálos Frigyes prépost, őrkanonok, a Váci Egyházmegyei Múzeum igazgatójának pestújhelyi vonatkozású gyűjtéséből, és az általa gondozott Tomori János plébános hagyatékából március 10-én a Pestújhelyi Közösségi Házban.

Fotó: Nagy Botond
Forrás: XV Média

Tovább!


Erdő Péter tartott előadást az európai Mária Rádiók találkozóján

A hír frissítve: 2017.03.22.

  A jelenleg hetvenegy országban működő Mária Rádiók háromévente tartanak világtalálkozót, évente pedig regionálisat. Utóbbinak ebben az esztendőben március 21. és 23. között Magyarország volt a házigazdája Esztergomban, a Szent Adalbert Központban.

Fotó: Tóth János/Szent Adalbert Központ
Forrás: Bókay László/Magyar Kurír

Tovább!


Újraindult a karitász vetőmag akciója

A hír frissítve: 2017.03.22.

  Hazánkban tavaly 3000 család vett részt az úgynevezett „öngondoskodó háztartások” kezdeményezésben, amely 2013 óta segíti vetőmag adományozásával a rászorulókat.

E.B.

Tovább!


Plébániai közösségi kertek Békásmegyer-Ófaluban

A hír frissítve: 2017.03.22.

  Egy Szent József Házban tartott kiállítás megnyitót követően léptem oda Szarvas József színművészhez azzal a kéréssel, ha van pár perce, meséljen nekem a Tündérkertekről néhány szóban. A még 2013-ban megvalósult, közel háromórásra nyúlt beszélgetés után értettem meg beszélgetőtársam miért szerelmese a témának.

Forrás: Gallai Máté/E.B.

Tovább!


Erdő Péter bíboros két római egyetemen tartott előadásairól beszélt a Vatikáni Rádióban

A hír frissítve: 2017.03.20.

  Erdő Péter bíboros, prímás március közepén Rómában tartózkodott, ahol előadásokat tartott a Szent Kereszt Pápai Egyetemen és a Pápai Orbán Egyetemen, melyekről a Vatikáni Rádió magyar nyelvű szerkesztőségének adott interjúban kérdezte Vértesaljai László SJ.

Fotó: Vatikáni Rádió
Forrás: Magyar Kurír/Vatikáni Rádió

Tovább!


Hídemberek – Erdő Péter adta át az első nyolcvanöt romapasztrációs munkatárs okleveleit

A hír frissítve: 2017.03.20.

  Március 19-én, vasárnap délután Esztergomban a Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyházban hálaadó szentmisét celebrált Erdő Péter bíboros, prímás majd ezt követően a Szent Adalbert Központban átadta a „Roma lelkipásztori munkatárs segítő képzés” végzős hallgatói részére a tanúsítványokat.

Fotó: Lambert Attila
Forrás: Magyar Kurír

Tovább!


Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét a budapesti Szent József-templom búcsúján

A hír frissítve: 2017.03.19.

  A Szent József-napi búcsú alkalmából Erdő Péter bíboros celebrálta az ünnepi szentmisét március 19-én, vasárnap a Horváth Mihály téri Szent József-templomban, Michels Antal plébános koncelebrálásával.

Fotó: Merényi Zita
Forrás: Bókay László/Magyar Kurír

Tovább!


Kettős jubileum az Egyetemi Katolikus Gimnáziumban

A hír frissítve: 2017.03.18.

  A 2016-2017-es tanévben kettős jubileumot ünnepelhet a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium, amely 330 éves történelmi múlttal rendelkezik, és a rendszerváltozás utáni újraalapítása óta is már 20 esztendő telt el.

E.B.

Tovább!


„Sokat bízok rád!” – Lelkigyakorlatra készül 200 Szent Imrés fiatal

A hír frissítve: 2017.03.17.

  Március 17-19. között tartja éves, az ifjúsági katekézis csoportok számára szervezett lelkigyakorlatát a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia. Az idei összejövetel jelmondata: „Sokat bízok rád”, mely a Talentum példabeszéden keresztül a hivatás és a tehetség kibontakoztatásának kérdését állítja középpontba.

E.B.

Tovább!


Az eucharisztikus kongresszus előkészületeiről egyeztetett a Vatikánban Erdő Péter bíboros

A hír frissítve: 2017.03.17.

  Ferenc pápa hamarosan elfogadhatja a 2020-ban Magyarországon rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelmondatát, amelyre az egyházi világtalálkozó programja épül, széles digitális platformmal a fiatal hívők számára is - számolt be vatikáni látogatásáról Erdő Péter bíboros, prímás az MTI-nek.

Fotó: Lambert Attila
Forrás: MTI

Tovább!


Március 15. - Külföldön is tartottak ünnepségeket

A hír frissítve: 2017.03.16.

  Romániától Kanadáig a világ számos országában tartottak megemlékezéseket szerdán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a magyar közösségek.

Forrás: MTI/E.B.

Tovább!


Mudrák Attila fotóművész Esztergom város új Pro Urbe díjasa

A hír frissítve: 2017.03.16.

  Nemzeti ünnepünk alkalmából, március 15-én Mudrák Attila fotóművész Pro Urbe díjat vehetett át Esztergomban, a Szent Imre Szakgimnázium Dísztermében.

Forrás és fotó: Magyar Kurír/Keresztény Múzeum; Esztergom.hu

Tovább!


Kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

A hír frissítve: 2017.03.15.

  Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban.

Forrás: MTI

Tovább!


Megemlékezést tartanak Pesthidegkúton

A hír frissítve: 2017.03.14.

  Március 15-én délelőtt immáron hagyományosan a Sarlós Boldogasszony plébániatemplom kertjében gyűlnek össze majd a hidegkuti emlékezők. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Kiss Zenede Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adnak rövid műsort. Az ünnepséget megelőzően Paduraru Iulian plébániai kormányzó mutat be szentmisét a templomban.

E.B.

Tovább!


Tartós szeretet - Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés

A hír frissítve: 2017.03.13.

(Frissítve: 2017. március 13.)
  A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervez országos szinten Tartós szeretet címmel. A hívek tartós élelmiszer felajánlásukat elhelyezhetik a templomokban az erre kijelölt helyen a vasárnapi szentmise alkalmával és az azt követő hétköznapokon, március 19. és 26. között.

E.B.

Tovább!


Lelki hétvégét tartott Budapesten a Cor et Lumen Christi közösség

A hír frissítve: 2017.03.13.

  A Cor et Lumen Christi karizmatikus közösség lelki hétvégéjét március 11–12-én tartották a budapesti Folyondár Sport- és Táncközpontban. A találkozó második napján Erdő Péter bíboros, prímás Ferenc pápa megválasztásának negyedik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be.

Fotó: Merényi Zita
Forrás: Kiss Péter, Trauttwein Éva/Magyar Kurír

Tovább!

Levél a lapgazdának!