2020. május 16. szombat

Vetőmagot és palántákat oszt családoknak a Katolikus Karitász

Esztergom-bajóti karitászrégiónkban nagy örömet, hasznos segítséget jelentenek az adományba kapott zöldségmagok.

Segély helyett öngondoskodás: közel 20 000 palánta kiosztásával folytatódik a Katolikus Karitász „Zöldellő kertek” programja.


Közel 20 000 palánta kiosztásával folytatódik a Katolikus Karitász öngondoskodó családokat segítő „Zöldellő kertek” programja. A napokban 22 településen 1200 családot, segít a Karitász.

A program keretében összesen több mint 4500 család kap vetőmagokat, palántákat. Míg márciusban vetőmagokkal támogatta a családokat a karitász, addig most palántákat ad, hogy kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségeket. A Karitász a program során országszerte szakmai segítséget is biztosít a családoknak ahhoz, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák be, és szükség szerint eszközök beszerzésével is támogatja a családokat. Ennek köszönhetően a kertjeiket folyamatosan művelő családok az egész esztendőre elegendő mennyiségű burgonyához, paprikához, paradicsomhoz és további tizenöt különböző zöldséghez juthatnak majd. A Karitász egyik legnépszerűbb programja arra sarkallja a családokat, hogy a kerti munka során megtapasztalhassák a munka örömét, egyúttal alapvető élelmiszereket biztosítsanak a maguk számára.

(Katolikus Karitász)

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt