2018. április 13. péntek

Ministránstalálkozó lesz Máriaremetén

Szent Adalbert halálának 1000. évfordulóján, 1997-ben került először megrendezésre a főegyházmegyei Szent Adalbert kupa.

A korábbi évek főegyházmegyei ministránstalálkozóit a főszékesegyház védőszentjének ünnepén Esztergomban tartották. Az ide zarándokló ministránsok egy ünnepi szentmisén, majd egy vetélkedőn vettek részt, és a legügyesebb ministránscsapat kapta meg a Szent Adalbertről elnevezett kupát. 

 

Ebben az évben 21. alkalommal kerül megrendezésre ez a verseny, a hagyományoktól eltérő módon Máriaremetén, méghozzá május 21-én, pünkösdhétfőn, a Karizmák ünnepén. A találkozó reggel 9-kor kezdődik és délutáni közös szentmisével ér véget. A ministránsoknak különböző állomásokon kell számot adniuk ismereteikről. A mostani együttléten Brenner János vértanú élete lesz a találkozó egyik témája, de lehetőség lesz a kispapokkal való találkozásra, és mindeközben falmászásra, mindenféle ügyességi versenyre, és természetesen az imádságban, és a szolgálatban való elmélyülésre is jut majd idő.

 

Szintén ebben az évben kerül megrendezésre a Római Ministráns Találkozó. A mi egyházmegyénből 180 fiatal, az országból 1200 ministráns fogja képviselni hazánkat a világegyház központi eseményen. 

A ministráns csapatok számára focikupát is szerveznek Pestszentlőrincen, a Havanna lakótelep focipályáin június elején. Az elmúlt esztendőben általános iskolás, gimnazista, és egyetemista korosztályban 25 csapat versenyzett. A legjobbak ebben az évben 11. alkalommal vehetik át az elismerést jelentő vándorkupát.

Kálmán Antal

Képgaléria

Címkék

ifjúság

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt