2018. március 18. vasárnap

Megújult a II. kerületi Szent Erzsébet szociális otthon

Jelenleg közel száz időskorút látnak el az egyházi fenntartású intézményben

 

A kormány mindig is nagyon fontosnak tartotta, elismerte és támogatta azt a szolgálatot, amelyet az egyházak, a szerzetesrendek vállaltak fel az idősgondozásban, az oktatásban, az egészségügy és a gyermekvédelem területén – emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthonának jubileumi ünnepségén, március 8-án.

 

 

A miniszter Láng Zsolt polgármesterrel közös tájékoztatóján elmondta: a katolikus egyház fenntartásában lévő II. kerületi intézmény energetikai és gépészeti megújítását 187 millió forinttal támogatta a kabinet.

 

 

Az évfordulós eseményt megtisztelte jelenlétével Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István-bazilika plébánosa.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Otthont 1992-ben alapították, jelenleg közel száz időskorút látnak el a Magyarok Nagyasszonya Társaság intézményében. Társaságukat Lékai László bíboros, esztergomi érsek alapította közvetlenül a Szerzetesi Kongregáció 1986. februárjában kiadott engedélye után. Az új társaságban való részvételt a korábban feloszlatott Jézus Szíve Népleányai Társasága tagjai belföldi misszióként vállalták, legfőbb elöljárójuk jelölése és önkéntes jelentkezés alapján.

A Néplányok Társasága emigrációból küldött pénzéből noviciátust építettek Tahiban, ami most a Néplányok tulajdonaként és gondozásában Szív Lelkiségi Központ néven működik. Majd ugyancsak a Néplányok kanadai adományából építették fel a jelenleg fenntartásukban működő, második kerületi idősek szociális otthonát.

NGM/EB

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt