2018. március 2. péntek

Ismét nagysikerű koncertet adott a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola

Az intézmény életében a kezdetektől fogva jelentős szerepet tölt be a művészeti nevelés

Az 1991-ben, Gere György énektanár-igazgató irányításával alapított intézmény életében a kezdetektől fogva jelentős szerepet töltött be a művészeti nevelés. A kodályi elv, a mindennapos éneklés gyakorlata az iskolában valóság. A gyerekek több kórus munkájában vehetnek részt, és az énekórákon furulyázni is megtanulnak.

 

A szülők kezdeményezésére és segítségével jött létre az első jótékonysági hangverseny 1995-ben, melyen hangszeres művészszülők, valamint az iskola kórusa léptek föl. Ettől fogva másfél évtizeden át minden esztendő kiemelkedő zenei ünnepévé vált ez a koncert, melynek a Zeneakadémia nagyterme adott otthont.

A sorozatot az épület felújítása szakította meg. Azokban az években a Szent István-bazilikában kerültek megrendezésre a hangversenyek, melyek zenei védnökei Szokolay Sándor zeneszerző és Sapszon Ferenc karnagy voltak.

Február 20-án ismét megtapasztalhatta az iskola apraja és nagyja, valamint a közönség, hogy milyen érzés egyetlen hatalmas harmónia részesévé válni, amikor a gyerekek énekel együtt énekelnek a muzsikusok kíséretével a zene szentélyében, a felújított Zeneakadémián.

BKIA

Címkék

ifjúság

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt