2018. március 14. szerda

Ifjúsági fáklyás keresztút

A rákosmenti fiatalok nagyböjti áhitata


Budapest egyik legnagyobb, legtöbb lakost számláló kerületében, Rákosmentén több egyházközség található. Ugyan minden plébánián működik gyermekeket, fiatalokat, családosokat egybegyűjtő csoport, de 2014-ben megalakult a Rákosmenti Nagyboldogasszony Közösség is azzal a céllal, hogy a helyi fiatalokat egy keresztény kezdeményezésbe fogja össze.

A csoport programjait a kerület minden templomában a szentmisék végén a hirdetések között szóban hallhatja, és a hirdetőtáblákon, plakáton olvashatja minden érdeklődő. A közösség vezetői azon fáradoznak, hogy a sehova sem tartozó fiatalok is észrevegyék, hogy nincsenek egyedül és megvallva hitüket, csatlakozzanak Krisztus misztikus testéhez. A közösség igyekszik évente minél több programot indítani. Most már hagyományként kerül megrendezésre minden évben a Katalin- és a Farsangi bál, a tavaszi Kerületi Ifjúsági Találkozó, ahol tartalmas, értékes előadások hangzanak el, kiscsoportos beszélgetések és vidám, közösségépítő játékok, versenyek és sportlehetőségek várják az érdeklődőket, valamint a nagyböjti Ifjúsági Fáklyás Keresztút, amelyre idén március 10-én, szombaton került sor.
A Rákoscsaba-Újtelep vasútállomásról indulva a Rákos-patak mentén a Rákosligeti Magyarok Nagyasszonya plébániatemplom 19 órai szentmiséjére érkeztek a résztvevők. A menet elején a fiúk felváltva vitték a keresztet, a többiek pedig fáklyákkal a kezünkben követték őket. Minden állomás elmélkedését más olvasta fel, a stációk között gitárral kísért egyházi énekeket énekeltek.

A családjaikért felajánlott mise elején Molnár Miklós plébániai kormányzó köszöntötte a résztvevőket. A szertartás zenei szolgálatát a Sashalmi Ifjúsági Gitáros Énekkar látta el. A szentmise után a Rákosligeti Katolikus Körben agape várt minden jelenlévőt.

A Rákosmenti Nagyboldogasszony Közösség legközelebbi programja a május 26-ai Rákosmenti Ifjúsági Találkozó lesz. Szeretettel hívnak mindenkit!

 

Benkó Boglárka Mária/EB

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt