2021. február 26. péntek

Elhunyt Edelényi Judit

Életének 71. évében, február 25-én, csütörtök este hazatért az Atyai házba Dr. Edelényi Judit szociális testvér. Fogadalmi mottója: Én Uram, én Istenem, legyen meg a Te akaratod.

Edelényi Judit 1950. március 25-én született Budapesten.


Jogi diplomát szerzett, de jogászként a lelkiismeretével össze nem egyeztethető döntéseket is kellett volna hoznia, ezért pályát módosított.

Elvégezte az ELTE BTK könyvtáros szakát, a Teológia levelező tagozatát, a hitoktatóképzőt, végül kánonjogi licenciátust is szerzett.

A Szociális Testvérek Társaságába történő belépésétől rokkant nyugdíjba helyezéséig az ELTE Egyetemi Könyvtár könyvtárosa, majd a Petőfi Irodalmi Múzeum muzeológusa volt.

Nyugdíjasként több plébánián hitoktatott, egyházjogászként pedig a Váci Püspöki Bíróság kötelékvédője és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ügyvédjeként is dolgozott, emellett a Szent Gellért Kiadó által kiadott könyvek közül többnek a fordítása is az Ő nevéhez köthető.

A Társaságban volt káptalani küldött és helyi elöljáró is.

Utolsó éveiben, amikor már gondozási segítségre szorult, a Szociális Missziótársulat Farkas Edith Otthonában talált ő is otthonra és testvérközösségre, innen került be a múlt héten a János Kórház covid osztályára.

Hisszük, hogy amint Judit fogadalmi mottójában kifejezte, életének minden munkája és szenvedése mellett mostani hazaköltözése is az Irgalmas Úr akaratából történhetett, s a jelen szenvedésektől megszabadulva már az örökké tartó örömet élvezheti!

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt