2018. március 20. kedd

A keresztényüldözésről nyílt kiállítás Esztergomban

Tizenkét tablóból álló kiállítás nyílt az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet iskola aulájában hétfő reggel. A tárlat a napjainkban zajló keresztényüldözést mutatja be tényfeltáró adatokkal.

 

A megjelenteket Valkó Miklós, az iskola igazgatója köszöntötte. Úgy fogalmazott: az elmúlt 2000 évben talán soha nem volt akkora mértékű keresztényüldözés, mint most, a XXI. században. 


A kiállítást Völner Pál államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg. Azt mondta: ez a hiánypótló tárlat fontos a diákságnak, a pedagógusoknak, a társadalomnak, annak a közegnek, amelyben élünk, mert erről a témáról nincs elegendő információnk.

Völner Pál úgy fogalmazott: a kiállításon tényfeltáró adatok jelennek meg, nem kitalált, hanem a valós, megélt, kőkemény valóságról.

Napjainkban a keresztényüldözés mértéke jóval nagyobb, mint Nero császár korában, jelenleg minden öt vallása miatt üldöztetést szenvedő emberből négy keresztény. A kiállítás anyagából kiderül, hogy egyes szélsőséges szervezetek térnyerése miatt jelenleg az afrikai és a közel-keleti keresztények helyzete a legaggasztóbb.

 

 

A tárlatot Harmai Gábor plébános áldotta meg.

 

Nemes Zsuzsanna/Hidlap

Képgaléria

Címkék

ifjúság

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt