2018. február 27. kedd

Érted ébren

Az elmúlt hétvégén 24. alkalommal rendezték meg a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia ifjúsági katekéziscsoportjai nagyböjti lelkigyakorlatukat, az Effeta-hétvégét.

 

Közel 180 fiatal vett részt a lelki hétvégén, amelyet az egyik katekéziscsoport szervezett. A szervező fiatalok Jézus Getszemáni kertbeli virrasztását választották a lelkigyakorlat témájának. A hétvége lelkiíve az “Érted ébren” mottóra épült.


Az Effeta hétvégék sajátossága, hogy a fiatalok vezetik az imádságok, elmélkedések, fakultációk és más programok többségét. A szervező fiatalok elkötelezett szolgálata, tanúságtétele, nagyban hozzájárul kortársaik lelki elmélyüléséhez, megtéréséhez.


Szkaliczky Őrs OCist. plébános a szombat éjszakai szentmisén Ábrahámot állította példának a fiatalok elé. Őrs atya kiemelte, életünk egyik legfontosabb kérdése, hogy kit állítunk életünkben az első helyre. Ezekkel a gondolatokkal a szívekben vette kezdetét az egész éjszakás szentségimádás. Az éjszaka csendjében megélhettük az “Érted ébren” mottó mélységét: mit jelent Jézussal másokért virrasztani.

Kató Csaba

Esztergom-Budapest folyóirat

Esztergom-Budapest 2023/5. szám
Esztergom-Budapest 2023/4. szám

Összes folyóirat

Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

 


 







Adó 1%-a, Katolikus Egyház
Partnereink:




Új Ember bolt